Ik ben Marieke Wenting, eigenaar van de praktijk Stappen in Leefstijl. Ik ben leefstijlcoach en runningtherapeut in Utrecht en Geldermalsen.

Wie ben ik

Ik ben Marieke Wenting, leefstijlcoach, runningtherapeut & eigenaar van Stappen in Leefstijl. Ik woon in Utrecht, samen met Sander, onze kinderen Mats & Linn en onze hond Boaz. Ik houd van hardlopen en van wandelen en ik lees ook graag een boek op de bank. Ik vind het gezellig om met vrienden af te spreken en bijvoorbeeld samen te eten of erop uit te gaan.

Ik heb ruim 25 jaar gewerkt in de gezondheidszorg. Eerst als verpleegkundige en na mijn studie Gezondheidswetenschappen ruim 20 jaar in verschillende beleids- en managementfuncties. In februari 2021 heb ik de stap gezet naar een eigen praktijk in leefstijlcoaching & runningtherapie. Ik ben CooL-coach waarin ik mensen 2 jaar begeleid via het leefstijlprogramma CooL. Ook begeleid ik mensen individueel op hun weg naar een gezondere leefstijl. Dit loopt soms via de werkgever / bedrijfsarts. Ik geef daarnaast workshops, advies & coaching in bedrijven.

Inspiratie

Mijn inspiratie kreeg ik tijdens de jaarwisseling van 2018-2019. Na een druk jaar waren we met vrienden op vakantie. Vanuit ons vakantiehuisje liep ik zo het bos in en daar heb ik die week uren hard gelopen, soms samen, maar ook vaak alleen. Ik merkte hoe goed dit mij deed en hoe blij ik ervan werd. Niet alleen van het hardlopen zelf, maar vooral door het buiten zijn, de rust en de stilte.

Die persoonlijke ervaring in wat leefstijl kan betekenen, dat bleef hangen. Dáár wilde ik mee verder. Nog voordat we thuis waren, schreef ik me in voor de opleiding runningtherapie en leefstijlcoaching.

Stappen in Leefstijl

Inmiddels ben ik runningtherapeut & leefstijlcoach en heb ik Stappen in Leefstijl opgericht. Ik hoop je te inspireren met wat een gezonde leefstijl voor je kan betekenen en wat bewegen, zoals hardlopen, kan doen voor je mentale en lichamelijke gezondheid. Ik heb ook de cursus tot Mindful Run instructeur gevolgd.

Gezond genieten

Een gezonde leefstijl wil overigens niet zeggen dat je nooit meer taart mag eten of nooit meer een glas wijn mag drinken. Genieten hoort ook bij een gezonde leefstijl. Het gaat bij een gezonde leefstijl om een gezonde balans. Ik gun iedereen die gezonde balans.

Wil jij daar meer over weten of wil je mijn hulp om die balans te bereiken? Neem dan contact met me op, dan plannen we (gratis en vrijblijvend) een eerste kennismakingsgesprek!

Met gezonde groet, Marieke

Mijn missie

Een gezonde leefstijl draagt op een positieve manier bij aan een langer, gezonder en gelukkiger leven. Toch leven we niet zo gezond. Dat kan en moet beter!

  • Meer dan de helft van de Nederlanders is te zwaar door een ongezonde leefstijl zoals te weinig bewegen, teveel stress en ongezond eten. 15% heeft zelfs ernstig overgewicht. Bij kinderen zijn deze aantallen: 12% en 3%
  • Meer dan de helft van de bevolking beweegt te weinig ten opzichte van de beweegrichtlijnen
  • Meer dan de helft van de volwassenen in Nederland drinkt dagelijks meer dan de Gezondheidsraad adviseert (liefst geen alcohol of anders maximaal 1 glas per dag)
  • Het aantal Nederlanders met diabetes (suikerziekte) neemt toe. 90% van de mensen met diabetes heeft diabetes type 2. Deze vorm van diabetes hangt onder andere samen met overgewicht en te weinig beweging
  • Bijna 1/5 deel van de werknemers ervaart meerdere keren per maand spannings-/ of burn-outklachten. (Bron: Positieve leefstijlverandering, Ingrid Steenhuis)
Een gezonde leefstijl: het kan!

Ik ben ervan overtuigd dat een gezondere leefstijl voor iedereen belangrijk en bereikbaar is.
Daarom help ik vrouwen en mannen om hun leefstijl positief en duurzaam te veranderen door middel van leefstijlcoaching en runningtherapie. Het mooie is dat de gedragsverandering werkt als een olievlek. De gezonde leefstijl heeft een positieve impact op de vrouwen en de mannen zelf, en ook op hun gezin en op hun sociale omgeving. Zo draag ik met Stappen in Leefstijl mijn steentje bij aan de verbetering van de positieve gezondheid van ons allemaal.

Mijn motto:

Gun jezelf een gezonde leefstijl: leef lichter, langer, gezonder & gelukkiger!