Met een workshop van Stappen in Leefstijl kom je meer te weten over positieve gezondheid, een gezonde leefstijl of over hardlopen om mentaal en lichamelijk fit te worden.

Kennismaken met een gezonde leefstijl (workshops)

Als je meer te weten wilt komen over een gezonde leefstijl, dan zijn mijn actieve workshops wellicht iets voor jou. Er zijn veel mogelijkheden, dus ik ga altijd eerst met je in gesprek zodat de workshop optimaal is afgestemd op de wensen van jouw doelgroep. Op die manier kun je op een actieve manier kennismaken met een gezonde leefstijl. Afhankelijk van jouw wensen kun je ervaren wat een gezonde leefstijl is. Door te doen, te proeven, te bewegen, etc.

Werk aan je leefstijl

Met een leefstijlworkshop kun je meer te weten komen over:

 • wat een gezonde leefstijl is (en wat niet)
 • (één van) de BRAVO-leefstijlfactoren

Leefstijlfactoren: BRAVO

 • Bewegen
 • Roken
 • Alcohol & drugs
 • Voeding
 • Ontspanning, slaap & omgaan met stress
 • hoe gezond jij eigenlijk leeft. En over hoe gezond je bent volgens het concept van de positieve gezondheid
 • hoe je zelf aan de slag kunt gaan met een concreet en haalbaar doel om je leefstijl te veranderen
 • jouw eetpatroon en over jouw gezonde (of minder gezonde) leefomgeving
 • andere vragen over leefstijl.

Kennismaken met lopen als gezonde leefstijl

Hardlopen, en dan met name de rustige duurloop, verbetert je lichamelijke en je mentale welzijn. We gaan actief aan de slag met hardlopen als onderdeel van een gezonde leefstijl. Ook trainen we onze ademhaling. Waarom? Met een rustige ademhaling verbruik je minder energie en blijf je fitter. Een gezonde ademhaling kan je helpen beter te ontspannen in stressvolle situaties. Je hoeft géén ervaring te hebben met hardlopen om mee te doen. Trek wel makkelijke kleren en schoenen aan, want we gaan natuurlijk naar buiten.

Training personal coaching & slow running: fysiek & mentaal fit in 6 weken

Samen met Petra Saaijer van Frisse Blik Coaching bied ik dit trainingsprogramma van 6 weken aan. Als je op zoek bent naar (meer) beweging & verandering. We hebben aandacht voor jouw fysieke en mentale welzijn door middel van coaching & beweging. De training is buiten en in een groep. Ook maakt individuele coaching deel uit van het programma. Na afloop voel je je fysiek fitter door slow running & kracht, mentaal fitter door coaching & mind set en je ervaart meer energie, meer balans & zingeving. Het programma start bij genoeg deelnemers, je kunt je hier aanmelden. Incompany of aanmelden als groep is natuurlijk ook mogelijk.

“Stap zo nu en dan uit je comfortzone.
Alleen dan kun je echt nieuwe dingen ervaren en groeien.” (Brian Tracy)

Contact & tarieven

Als je interesse hebt in een workshop met vrienden, familie of collega’s, neem dan contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden. Voor meer informatie over mijn tarieven, kijk hier.

Corona

Mochten er coronamaatregelen van kracht zijn, dan zoeken we samen naar een passende oplossing om jouw workshop te organiseren. Dit kan zijn: online, buiten of binnen op 1,5 meter (afhankelijk van wat op dat moment is toegestaan).